Önskemål

Jag har haft en hel del besökare i bloggen men väldigt lite kommentarer. Därför ställar jag nu frågan vad vill ni se i bloggen. Vilka spel skulle ni vilja ha recentioner på? Vilka retro spel skulle ni vilja se? Eller om ni helt enkelt har andra önskemål. Jag funderar smått på att börja skriva artikel serier i olika spel relaterade ämnen har ni förslag på vad dom skulle kunna handla om? Jag har tänkt att alla med spel intresse ska kunna läsa bloggen och då blir det fel om jag bara skriver om mina egna favoriter så kom gärna med förslag och önskemål. Slutligen vill jag tacka dom som redan besöker bloggen. Jag hoppas på att kunna göra den till något bra och roligt och väcka era gamla minnen till liv, tipsa er till nästa spel köp mm.


Veckans retro v.12


Phantasmagoria - A puzzle of flesh (PC) 1996

Detta är en uppföljare till Phantasmagoria, men eftersom jag själv tycker att detta är snäppet bättre än föregångaren valde jag att skriva om detta. Det kan med dagens syn på spel se ganska löjligt ut men tro mig när jag säger att det inte var speciellt löjligt 1996 när jag som 15 åring satt ensam i mörkret på mitt rum och gick igenom detta. Man satt på hel spänn från det att man startade spelet tills att man med svetten i pannan såg slut texten rulla över skärmen.

Grafiken var på den tiden riktigt bra och musiken i spelet var en riktig stämnings höjare. Detta är egentligen inget grafisk spel utan precis som föregångaren ett tappert försök av Sierra till interaktiv film. Det är i mitt tycke ett mycket bra spel som hamnat lite i skym undan av andra stor spel.

 

Detta är ett spel som tål att spelas igen, men tyvärr går det ej att få igång på en modernare dator. Har du en gammal pentium 2 dator stående med windows 95/98 installerat så tycker jag att du ska damma av den och ge detta spelet en chans. Alternativt om du vet ett sätt att köra detta på en modernare dator med Vista/Win 7 så kan du skriva det i en kommentar till mig så jag kan spela det igen :)


Spel musik

Söker efter grupper som gör musik baserad på olika spel. Tex som Machinae Supremacy.
Känner du till någon/några sådana grupper så skriv en kommentar :)

Final Fantasy XIII (PS3)

Har gått igenom Final Fantasy XIII nu och är possitivt överaskad. Hade hört att det inte skulle vara särskilt bra. Kanske är det därför jag gick in i spelet med öppna ögon och förväntade mig ett halv dåligt spel. Faktum är att ser man det som ett nytt Final Fantasy är det ett ok spel. Ser man det som ett nytt JRPG från Square Enix är det ett mycket bra spel. Men sen är jag ett gammalt Final Fantasy fan också.

Första halvan av spelet känns som ett långt intro med helt raka kartor och minimalt med sido vägar. Det blir väldigt mkt springa -> stöta på fiende -> Trycka X knappen ett par gånger -> springa igen. Svårighetsgraden är väldigt låg (Tror inte jag dog en enda gång under första halvan). Kistorna i spelet är alldeles för uppenbara vart dom finns. På en helt linjär karta finns en extra flik på kartan och där ligger det i regel en kista. Jag kom på mig själv flera gånger att mer eller mindre hoppas att kapitlet skulle ta slut så att jag skulle få se en ny film sekvens. Grafikerna på Square Enix vet vad dom gör och filmerna i spelet är något av det snyggaste jag sett i ett spel.

Men sen kommer andra halvan av spelet. Det är först nu det börjar likna ett Final Fantasy spel. När man kommer till ett Stort område som kallas Gran Pulse. Här kan man springa omkring fritt på en stor karta med massor av sido vägar. Här kan man göra större delen av dom 64 sido questen i spelet, rida på chocobos, leta skatter och mycket mer. Dom två sista kapitlen är mycket svåra och kräver enormt tålamod och att man har huvudet på skaft. Många av fighterna lägger inte stor vikt på att karaktärerna är över tränade så man kan slakta dom med ett par slag utan lägger större vikt vid att man använder rätt strategi och rätt roller.

Efter ca 45 spel timmar tog jag ner sista bossen. Men att ta sista bossen betyder bara att man klarat ungefär halva spelet. Vill man ha alla trophys/achivement får man räkna med uppåt 100-120 timmars speltid. Så mitt nästa mål är att ta platinum trophyn medans jag väntar på en remake av FF VII :)

Överlag ett mycket bra spel. Det bästa jag spelat på PS3 än så länge. Var det värt 699kr? Japp absolut. Äntligen ett spel som håller ett tag. Är trött på att spelen tar slut på 6-7 timmar. Hellre varva ett spel på 45 timmar och sedan lägga yttligare 50-60 timmar för att ta alla trophys än att varva ett 7 timmars spel 10 talet gånger.


Betyg:
9 av 10
Spelet finns även till Xbox360

Välkommen

Startat en egen spel blogg. Här kommer jag att skriva om allt som rör spel till konsoller, datorer m,m. Tänkte att jag ska skriva lite om retro, nya och kommande spel. Mina egna tankar, funderingar och önskemål när det gäller gamla, nya och kommande spel. Kanske lägger upp top listor på spel, konsoller mm. Själv spelar jag mest PS3 just nu och jagar trophys :) Jag började själv spela när jag var 6-7år och har ägt och spelat på dom flesta spelmaskiner som finns och har Många härliga spel minnen att dela med mig av. Följ gärna bloggen för jag kommer att uppdatera så mycket jag bara hinner och kan.

Följ bloggen med Bloglovin, Klicka här.

RSS 2.0 bloglovin