Veckans Retro v.13


Tetris Attack (Snes) 1996

 

Detta är ett av dom roligaste pussel spelen som någonsin skapats. Det är ett mycket bra exempel på att det enda som behövs för att göra ett bra spel är en bra spel idé. det spelar ingen roll hur bra grafik spelet har eller om man styr det med 10 knappar och 70 olika knapp kombinationer. Här är det en knapp och ett styrkors som behövs. Hela spelet bygger i stället på snabbhet och snabb tänkande.

 

Rivaliteten bland oss syskon var extrem och vi slutade allt som oftast som bittra fiender efter en tetris attack runda. När jag efter en veckas hård träning fortfarande fick stryck av lill syrran på 10år var förnedringen total. Detta jämnade efter ett tag ut sig och matcherna blev allt jämnare. Vi satt i timmar och spelade och våra kombos blev större och större. Till slut var dom så stora att vårat stackars snes började lagga för att det inte längre orkade med.

 

Detta spelet är totalt tidslöst och slår än i dag dom flesta spelen på marknaden. Plockar jag fram detta spelet idag kommer min gamla rivaler att inom ett par timmar sitta framför tv´n med mig igen och matchen kan åter igen börja. Har man väl börjat spela detta extremt beroende framkallande spel kan man inte säga nej till en match. Detta spelet har gjort att jag än idag drömmer om olika tetris attack kombinationer vissa nätter.

 

En dröm vore att något spel bolag släppte ut detta på PSN och andra online spel butiker. Tänk vilken potential det skulle ha med dagens teknik. Tänk vilka oändligt roliga matcher man skulle kunna ha online mot spelare i hela världen. Jag har spelat en del olika varianter på tetris attack men alltid med någon form av modifiering vilket gjort att inget kommit upp i samma klass som detta. Självklart kan inte dom inte släppa det med yoshi & co men det är inte det viktiga bara dom släpper det med exakt samma spel sätt.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: johanna

Haha ja jag ägde, och jag håller fullständigt med dig om att det är ett av dom bästa spelen! Så jävla nice.Får fan ta en match snart va? spela detta hos jessica sist jag var där, jävlar vad vi fick det o lagga :)

2010-04-03 @ 14:05:25
URL: http://johannahansson.blogg.se/
Postat av: Tonje <3

Det så veldig gøy ut ;)

2010-04-04 @ 03:41:25
URL: http://www.tofrol.blogg.no
Postat av: Althea

Yay! Mer retrospel åt folket =)

2010-04-04 @ 16:03:43
URL: http://altheatrollet.blogg.se/
Postat av: Anonym

kult!

2010-04-05 @ 19:50:10
URL: http://www.amseime.blogg.no
Postat av: Joakim

Det här spelet har jag inte testat, men upplägget påminner om det som Super Puzzle Fighter II Turbo till Playstation har. Spelat det? Riktigt övergrymt. Finns en hd-remake finns att köpa på XBLA. Riktigt cool. :)

2010-04-09 @ 13:49:47
URL: http://spelbroderna.blogg.se/
Postat av: reiseglad47

For en kul blogg:)

2010-04-10 @ 09:35:54
URL: http://reiseglad47.blogg.no/
Postat av: Ronja

Måste bara skriva, vilken rolig och SNYGG blogg du har! Nice work!!

2010-04-14 @ 19:50:18
URL: http://dekutree.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 bloglovin